Friday, 16 March 2012

♥ TUTORIAL BORDER ♥


Hello pepss , arinie bersekang mata sha ngan leptop ! haha .. bkn ape just nk kongsi tuto ngan korang jerr ,, hehehe . okei , straight to the point lAa kei .. tuto kli nie bout border .. hAaa ! yg sha pnyer jnis 4 segi jerr .. hehe .. okei , korang tgk picxa kt bwh nie ..




Amacam , cantik x border kt atas ? if cantik korang plih laa yg mner 1 yg korang suke .. okei now sha nk ajarkan mcm mner nk msukkan dlm blogg .. tgk step di bwh nie ..
1.DASHBOARD > LAYOUT/DESIGN > EDIT HTML > TICK EXPAND WIDGET TEMPLATES

2.Korang search kod di bwh nie ..
 ~ untuk Post Title Sidebar korang cri kod nie ~ h3.post-title {  ~
~ untuk Sidebar Title korang search kod nie ~ h2 { ~



Example_A  {
  
-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;
}


Example_B {
-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;
}



Example_C {
-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;
}

Example_D {
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
}


Example_E {


-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}


Example_F {


-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
}



3.Okei , korang da plih yg mne stu yg korang nk ? kalau da plih , korang copy border yg korang nk tOo then korang paste kan 
code yg korang nk tOo d bwh code yg korang cri td yg d num 2 .. faham ? kalau x fhm tnye k ..

4.then lps masukkan code tOo , korang preview dlu taw , da bla mnjd bru korang save kan ..

3 000 Pengomen Hebat:

BLOG-EPIC-SCENE said...

cantik blog awak ni..cam orangnya jugak! lOL

BLOG-EPIC-SCENE said...

cantik blog awak ni..cam orangnya jugak! lOL

AkuPunyeCerite said...

@BLOG-EPIC-SCENEthengss :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2012 © Reserved to Bieysha Story Design By Cik Nurfarah