Friday, 30 March 2012

Tutorial Main Body Ada Background



Korang tengok nie , comei x ? alahai so cute kan ? Eee ~ nak sangat pelihara kucing , tapi my mom x bagi coz umi sha takut dea buang air besar merata rata :( tapi xper , nanti sha da besar , da ada rumah sendiri , da ada husband , sha nak peelihara kucing manyak manyak ! haha :D

Heii heii , nevermind lAa psl kucing nie dulu , jom lAa kite buat tuto , jom jom cakk kebomm !

Okei malam nie sha nk buat tuto tentang Main Body Ada Background . HAa mcm blogg sha , main body dea ada background kan ? Nampak cantikk skit , hihi .
jom buat sygg ! Btw tuto nie tuk Washed Denim n Simple Template jerr .

Washed Denim
1.Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget
2.First korang cari kod di bawah nie k

#content-wrapper {

3.Jumpa x ? If jumpa copy code nie then paste kan di bawah code yang di cari tadi tOo k .

background : url(BACKGROUND IMAGE);

4.Okei siap ?  hAa ! tOo first step baru tOo sygg , jom kite buat step ke dua .
5.Korang cari code nie

.sidebar h2 {

6.hAa jumpa ? okei now , korang tengok anak coding dea k , then korang tambah kan kod yang sha bagi nie dekat bawah code di atas .

background : url(BACKGROUND IMAGE);

7.Da siap semua tOo ? now jom kite buat step yang seterus nya .
8.Now korang search kod di bawah nie k

#main-wrapper {

9.Then korang tengok kod dea yang macam nie background-color yang #FFFFFF  tOo , jumpa ? now korang ganti kan kod #FFFFFF dengan perkataan transparent  .
10.Now korang cari kod nie pulak
#sidebar-wrapper {

11.Code nie korang buat yang macam step 9 k , xfaham tanya sha k sygg :)

Simple Template

1.Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget
2.First korang cari kod di bawah nie k

.main-inner {

3.dA jumpa ? now korang copy code nie , then paste kan di bawah code yg di cari tdi tOo k .

background : url(BACKGROUND IMAGE);
4.Korang preview dulu , if mnjadi baru save k :)

http://i1212.photobucket.com/albums/cc457/bieysha3/backgroundbody2.gif

http://i1212.photobucket.com/albums/cc457/bieysha3/backgroundbody3.png



http://i1212.photobucket.com/albums/cc457/bieysha3/backgroundbody1.gif



4 000 Pengomen Hebat:

-SUPERGIRL- said...

nice tuto :)
follow awk :D

http://supergirlshortstory.blogspot.com/

AkuPunyeCerite said...

thengss dear :) nanti singgah lagi k :)

MieMisery said...

kucing tu comel laa . hahaha . (pecinta kucing nih) hee~ :D

AkuPunyeCerite said...

haha , me tOo :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2012 © Reserved to Bieysha Story Design By Cik Nurfarah