Saturday, 14 April 2012

Tutorial Create Menu Tab Versi Glitter



Okei korang tengok picture kat atas tu , ha ! tu la yang sha nak buat hari nie . ada glitter lagi . hihi . nak contoh lagi , korang pergi jer dekat blog sha then tengok situ . tuto nie khas buat korang yang tak pandai nak design design or create or what ever la , macam sha jugak . hihi , seriously sha tak pndai nak
create nie bagaiii ! So tunggu apa lagi , jom kita buat :)

1.First korang kena la buat tutorial yang nie dulu k , yang nie > Tekan Sini < okeii lepas korang da buat yang tu korang kena buat yang nie pulak , Tekan SINI . coz yang nie adalah sambungan dari tuto yang tu :)
2.Lepas korang da buat smua tu , now boleh la kita buat menu tab glitter :)
3.korang pergi link nie dulu > SINI <




4.Korang nampak tak yang sha merah kan tu ? nampak kan ? hihi , now korang tekan situ . then dia ada bagi korang pilihan kan ? so korang pilih jerr yang mana korang nak , sha pilih yang Bubble Word Generator .
5.now dia kluar macam nie kan ?



6.Yang sha merah merahkan tu korang nak tukar pon boleh k , ikot kesukaan korang . tak faham tanya sha k.
7.lepas korang da tukar , sha nak korang buat macam nie pulak .



8.Lepas korang selesai step di ats tu , korang right click then open image in new tab k . lepas tu menjadi la picture macam dekat atas tu , so now korang copy jer link dea k .

Sys lepas siap nak paste kat mana kod dia tu ?

korang bukak tutorial nie > SINI < lepas korang bukak , korang copy code glitter korang tu then paste kan ke dalam Letak Image URL di Sini . Then korang blh la save ! :) Senangkan ?
tak faham or da menjadi bagitaw sha k . :)



2 000 Pengomen Hebat:

hazdnul shafina said...

hye...^__^ tq for tuto ni..suke sgt..cantik da tab menu..tq ya..

AkuPunyeCerite said...

@hazdnul shafinawelc dear :) nanti singgah la lagi k :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2012 © Reserved to Bieysha Story Design By Cik Nurfarah