Sunday, 1 April 2012

Bilangan ''Views'' Bagi Setiap Entry

Hello peps :D sha ade bberape minggu agi untuk buat tuto and on9 :( 28.4 nie , insyaALLAH sha akan melanjutkan pelajaran ke UPM (Universiti Putra Malaysia) , doakan sha okei di sana  And nie lAa first time sha akan berjauhan ngan family :( rasa takut pon ada , and untuk korang , i will miss u dear :)

Okei lAa lupakan pasal tu kejap k .Tadi ada orang request kat FB sha tanya sha , ada x tuto macam mana nak buat "VIEWS" bagi setiap entry . Mula mula tOo memang sha x buat agi tuto tOo , tapi untuk adik Farah , sha cari cari jumpa lAa tuto nak buat Views nie . Tapi korang jangan LAa salah faham pulak k , sha bukan copy paste tutorial orang , sha just tengok macam mana nak buat Views nie , Sumpah okei ! Okei lAa untuk adik Farah and untuk korang jugak , tengok step kat bawah nie k .

1.Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget
2.Korang Cari kod nie k .


<div class='post-body entry-content' expr:id='&quot;post-body-&quot; + data:post.id'>

3.Jumpa ? okei now korang copy cod di bawah nie k .

<span class='post-counter'><script src='http://illusionss.110mb.com/mc/view.php' type='text/javascript'/> Views </span>

4.Then korang pastekan di atas kod yang di cari tadi tOo k .
5.Preview dulu , baru save , Selamat Berjaya :D

4 000 Pengomen Hebat:

♫♥ Zakiah Purple ♥★ said...

Yang Untuk Blogskin?

AkuPunyeCerite said...

@♫♥ Zakiah Purple ♥★dear , yang nie bukan untuk blogskin (: zakiah guna template ape ek ?

aLieF si Muncung ManiS said...

kenape saya tak dapat buat?? dah ikut dah step2 di atas..huhuhuh...

BieySha said...

@aLieF si Muncung ManiS yew kew ta jd ? tgk btl2 step kt atas tu . sblm sha buat tutorial nie sha try dlu . n mnjd .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2012 © Reserved to Bieysha Story Design By Cik Nurfarah