Sunday, 13 May 2012

Tutorial Cepatkan Loading Blog

Hello selamat pagi :) tanpa melengahkan masa lagi sha nak tanya korang , korang da baca da entry sha yang nie ? > SINI < dah baca ke tak lagi nie ? kalau tak lagi , cepat cepat la korang pi baca ek . Nape sha sruh korang baca ? hAa ! sebab nya , tutorial sha yang hari nie bersakut paut dengan tutorial hari nie . Cepatkan loading blog ! hAa ! korang nak cepatkan loading blog tak ? ikot step di bawah nie sygg .

1 . Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget .

2 . Korang cari kod nie

</body>

3. Dah jumpa ? okei now korang copy kod di bawah nie then paste kan di ata kod </body> tadi tu k .
                                                                              <script src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js?ver=1.4.2' type='text/javascript'/> <script src='https://sites.google.com/site/merciblogger/jquery.lazyload.mini.js' type='text/javascript'/> <script type='text/javascript'> jQuery(document).ready(function($){ if (navigator.platform == &quot;iPad&quot;) return; jQuery('img').lazyload({ effect:&quot;fadeIn&quot;, placeholder: &quot;http://lh5.ggpht.com/_XrWO8mEpDy0/TEdXIqjrAUI/AAAAAAAAAkU/3lwqSFT8IRQ/grey.gif&quot; }); }); </script> 

4 . then preview dulu , kalau tiada sebarang masalah boleh la korang save kan yer . Selamat Berjaya ! :)




0 000 Pengomen Hebat:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2012 © Reserved to Bieysha Story Design By Cik Nurfarah